PressedTinPanels_Original900x1800_HallwayCeiling_Thumbnail

A Stunning 1900’s Home Renovation

The following Pressed Tin Panels® products feature in this wonderful home renovation.

Original pattern on the Hallway Ceiling & outdoor BBQ door inserts
Lily pattern on hallway Dado Feature Wall
Shield pattern on the living room Feature Wall
Golden Bay pattern in the pressed metal Bedhead

 

Product Description

Mixing the old with the new!

When Jayne & Nigel Walker-Smith decided to completely renovate their 1900’s built property, they wanted products that acknowledged the heritage of the building yet had a modern feel to bring the building back to life.

PressedTinPanels_lily900x1800_DadoFeatureWall

Lily pattern Dado Feature Wall

The 12-month renovation and extension ensured the property received a complete makeover. The local couple turned to Pressed Tin Panels® to provide accent pieces throughout the home.

“We were originally looking for pressed metal panels for a kitchen splashback, but once we saw the range of patterns and products on offer at the Bathurst showroom, we realised there were so many other uses for this versatile product,” Jayne explained.

“At this point, we have used it down the hallway of the old part of the house, while we have also used it as a striking feature wall to bring the two sections of the house together.

“And we just love it!”

Jayne said the feature wall has enabled the couple to match the history of the house, with contemporary styling –blending the old with the new.

“It has been a great addition to the design of the property and the team at Pressed Tin Panels ® have been so easy to deal with in delivering the products and patterns to bring out the best in the house,” Jayne added.
And they weren’t finished there!

They came back and ordered a feature piece for the bedroom – a pressed metal bedhead and have also installed some pressed metal in the barbeque doors on the new back verandah.

PressedTinPanels_Shield600x1800_FeatureWall2
Shield Feature Wall – Bring the old and new together

The story above was taken and adapted from the Bathurst City Life feature published 2017.
BCL_Pressed-tin-panel-advertorial_Walker_Smith